Disc golf så dagens lys i 1920'erne, og har siden da været jævnt stigende. Som sportsgren har disc golf ikke været særligt eksponeret, men inden for de sidste 10-15 år har sporten været i rivende udvikling, og er nok den hurtigst voksende sportsgren i verden.
I sin enkelthed har disc golf taget lidt fra golfens verden og blandet den med frisbee sporten. De 18 huller i golfen er blevet skiftet ud med kurve, og golfkøller og golfbolde er skiftet ud med en modificeret frisbee, og kaldes herefter en Disc.
Man starter ved start/ tee sted til første kurv, kaster sin disc mod kurven, går hen til der hvor discen landede og kaster igen hen mod kurven. Ligesom i golf gælder det om at få discen i kurven på færrest mulige forsøg. Herefter fortsætter man så til hul/kurv 2, 3, 4….18. Når man har været alle 18 huller/kurve igennem, lægges alle ens antal kast sammen, og den med færrest samlet antal kast vinder.
Stort set kan ALLE spille disc golf. Det kræver ingen forudgående træning/ egenskaber, men selvfølgelig vil klubtræning og teknikundervisning forbedre ens slutresultat.
Disc golf kan spilles hele året rundt og på stort set alle tidspunkter af døgnet (og ja, der er noget der hedder nat disc golf). Ligesom vores bane i Allerød, er stort set alle andre baner i Danmark gratis at spille på. Det kræver ikke noget medlemsskab eller nogen form for tidsbestilling. Man kan både spille alene eller sammen med andre.
I princippet behøver man kun at investere igen disc, men vi anbefaler dog at nybegyndere, investerer kr. 200-300,- i et startersæt, som består af 3 forskellige disc ( 1 driver/ lange kast, 1 midrange/ mellemdistance kast, 1 putte / til korte kast til kurven)
Disc Golf er samtidig en dejlig gåtur i naturen, forenet med lidt konkurrence, hygge og spænding. Ud over selve gåturen, bliver resten af kroppen også aktiveret i forbindelse med at discen skal kastes hårdt, blødt eller præcist, og samtidig fra alle mulige forskellige stillinger. Ergo er der tale om en god og sund omgang motion, som samtidig er sjovt.
Da sporten er så nem tilgængelig og ekstrem billig at dyrke, falder det rigtig godt sammen med de generelle ønsker og målsætninger om større sundhed motion blandt befolkningen.